Akcijoje dalyvavo: Vaiva Žukienė, Dainius Radzevičius, Dionizas Litvaitis, Vilma Danauskienė, Šarūnas Černiauskas, Indrė Makaraitytė, Ruslanas Iržikevičius ir kt.

Ketvirtadienį prie Lietuvos ir Baltarusijos pasienio susirinko keliolika Lietuvos ir užsienio žurnalistų. Sustoję į grandinę jie solidarizavosi su suimtu ir galimai kankinamu kanalo „Nexta“ įkūrėju Ramanu Pratasevičiumi bei persekiojama Baltarusijos žiniasklaida.

Akcijos dalyviai laikė apie 20 Baltarusijoje įkalintų baltarusių žurnalistų fotografijų. Kaip žinia, šie žurnalistai buvo įkalinti už tai, kad sąžiningai dirbo savo darbą. Akcijos metu išreikštas susirūpinimas prievartiniu elgesiu su žurnalistais Baltarusijoje: jie kankinami, kalinami.

Akcijoje dalyvavo ne tik Lietuvos, Baltarusijos žurnalistai, bet ir Paryžiuje įsikūrusios organizacijos ,,Reporteriai be sienų” generalinis sekretorius Christophe’as Deloire’as.

Dalyviai tikisi, kad už savo profesinę veiklą Baltarusijos režimo kalinami ir kankinami žurnalistai bus išlaisvinti.

,,Paryžiuje įsikūrusi organizacija Reporteriai be sienų, Lietuvos ir Baltarusijos žurnalistai šiandien vieningi ir labai tikisi, kad už savo profesinę veiklą Baltarusijos režimo kalinami ir kankinami žurnalistai bus išlaisvinti. O šiuo metu laisvėje esantys kolegos toliau dirba savo darbą ir tęsia kolegų veiklą drąsiai ir su dar didesniu užsidegimu. Šiandien kartu simboliškai sustojome ir atvirais veidais žiūrėdami į Baltarusijos teritoriją pasienyje pasiuntėme paprastą žinią – žurnalistika buvo, yra ir bus”, – feisbuko paskyroje rašė vienas iš akcijos dalyvių Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Akcijos dalyviai – prieš Aliaksandro Lukašenkos režimo veiksmus su žurnalistais.

„Reporteriai be sienų“ (RSF)generalinis sekretorius Christophe’as Deloire’as BNS teigė, kad iš lėktuvo išlaipinto žurnalisto ir disidento Ramano Pratasevičiaus kalinimas yra „tragedija“. „Tai yra protestas pasienyje. Mes norėjome būti kiek įmanoma arčiau tų žurnalistų, kurie yra kalėjime. Jie yra kalėjime šalyje, kuri jau prieš kelis mėnesius buvo uždaryta A. Lukašenkos ir, kurioje auga represijų mastai. Mes norėjome suorganizuoti šį protestą po lėktuvo užgrobimo ir Ramano Pratasevičiaus bei Sofijos Sapegos įkalinimo“, – sakė Ch. Deloire’as. Jo teigimu, kalinama ir daugiau „jaunų ir talentingų žurnalistų“, kurie naudojasi naujais medijų kanalais, tarp jų ir „Telegram“.

21.17 val. BNS paskelbė, kad sulaikyto baltarusių aktyvisto ir tinklaraštininko Ramano Pratasevičiaus advokatė Inesa Alenskaja ketvirtadienį pranešė, kad jai pavyko susitikti su savo klientu.

„Šiandien pavyko patekti pas ginamąjį. Esu pasirašiusi [pasižadėjimą neviešinti informacijos], negaliu papasakoti jokių detalių“, – sakė teisininkė.

I. Alenskaja pridūrė dėl to negalinti pranešti, kur būtent jis laikomas ir koks yra jo statusas.

Ji nurodė, kad R. Pratasevičius „gyvas ir sveikas“.