airijos-dienaAnot steigėjų, svetainė  pirmiausia skirta tautiečiams „įstrigusiems“ šioje saloje ar
ketinantiems artimiausiu laiku joje apsilankyti, galbūt – ir padirbėti.

Portalas turėtų būti patrauklus ir tiems, kurie grįžo iš šios svetingos šalies į savo protėvių žemę, o taip pat – Lietuvos gyventojams, trilapio dobilo šalyje turintiems giminių, pažįstamų ar artimųjų.

„Airijos diena“ neketina apsiriboti tik vietinėmis, airiškomis naujienomis, o sieks atspindėti ir svarbiausias Lietuvos bei kitų šalių aktualijas“, – sako vienas iš portalo įkūrėjų, V. Kudirkos premijos laureatas, žurnalistas ir kultūrininkas, svetainės
redaktorius Svajūnas Sabaliauskas.

Projekto autorius – jau daugiau kaip 12 metų Airijoje gyvenantis ir puikiai ją pažįstantis LŽD narys Darius Kuodys. „Airijos dienai“ talkina žurnalistai iš Airijos, Vokietijos bei Lietuvos.

„Airijos diena“ dažniausiai publikuos informaciją, kuri savo tematika ir turiniu skirsis nuo įprastinių naujienų lietuviškoje internetinėje žiniasklaidoje.

„Pirmiausia portalas orientuotas į Airijoje gyvenačius Lietuvos piliečius. Tikrai žinau, kad vengsime pigių naujienų ir nesimėgausime kriminalinėmis rubrikomis. Stengsimės būti nenuobodus, bet įdomus portalas lietuviškai skaitantiems žmonėms. Jau dabar „Airijos diena“ skaitoma Airijoje, Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Belgijoje, Vokietijoje, kitose šalyse.
Lankytojų sulaukėmė net iš nykštukinės Andoros. Esu tikras, kad skaitytojų geografija, jų skaičius, plėsis”, – sako S. Sabaliauskas.

Portalo redaktorius kviečia tautiečius apsilankyti naujojoje svetainėje, siūlyti temas, skelbti naujienas, išsakyti kritines pastabas, dalintis portalo naujienomis su draugais, pažįstamais bei artimaisiais “tiek per savo kiemo tvorą, tiek ir per socialinius
tinklus”.
LŽD inf.