Laureatas su mama

Laureatas su mama

2016 m. sausio 9-ąją Istorinėje Prezidentūroje Kaune laikraščio „Ūkininko patarėjas“ informacijos skyriaus vedėjui ARNOLDUI ALEKSANDRAVIČIUI įteikta Lietuvos žurnalistų draugijos (LŽD) 1998 m. įsteigta Stasiui Lozoraičiui atminti skirta premija „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“.

18-ajam laureatui ji paskirta už ilgametį žurnalistinį darbą atspindint Lietuvos nepriklausomybės siekius, įtvirtinant mūsų šalies valstybingumą ir ugdant pilietiškai mąstančią visuomenę.

Nuskambėjus aktorės Olitos Dautartaitės deklamuotiems mąslios gelmės kupiniems Jono Strielkūno eilėraščiams, kuriuos palydėjo jaunos fleitininkės Rasos Ringienės išvinguriuotos subtilios melodijos, LŽD Centro valdybos pirmininkė Gražina Viktorija Petrošienė ir vilnietis mūsų kolega Tomas Čyvas įteikė A. Aleksandravičiui reikšmingąjį dokumentą – Vertinimo komisijos diplomą ir užrišo austinę juostą.

Laureato biografiją bei kūrybinio gyvenimo žingsnius išsamiai apžvelgė, apie dar 1990-aisiais įvykusią pažintį su A. Aleksandravičiumi ir bendro darbo metus dienraštyje „Kauno laikas“ papasakojo Regina Pupalaigytė. Pabrėžusi esminius laureato žurnalistinio darbo bruožus – pareigingumą, kruopščią faktų atranką, atsakomybę, iniciatyvumą, didžiulį darbštumą, turtingą leksiką, prelegentė šiltai atsiliepė ir apie asmenines jo savybes: enciklopedinių žinių, kuriomis Arnoldas noriai dalijasi su klausiančiaisiais, gausą, fenomenalią atmintį, gebėjimą nenuginčijamais argumentais pagrįsti savo nuomonę, be galo kuklią, bet visad bičiulišką laikyseną.

Kazys Starkevičius

Kazys Starkevičius

Daug šiltų žodžių A. Aleksandravičiui išsakė „Ūkininko patarėjo“ vyriausiasis redaktorius Vytenis Neverdauskas ir jo pavaduotoja Teklė Mačiulienė. Laureatą nuoširdžiai pasveikino Žemės ūkio rūmų atstovė Sondra Kiselienė.

Sveikina kolegos V.Neverdauskas ir T.Mačiulienė

Sveikina kolegos V.Neverdauskas ir T.Mačiulienė

LŽD Kauno skyriaus pirmininkė Skirmantė Javaitytė, trumpam atskubėjusi į iškilmes tebevilkėdama karės savanorės uniformą, įteikė p. Julijai Aleksandravičienei, išauginusiai šaunų sūnų, baltą rožę.

Ilgametis LŽD premijos mecenatas Seimo narys ir Kauno rajono ūkininkas Kazys Starkevičius, pasidžiaugęs LŽD Vertinimo komisijos sprendimu pagerbti būtent A. Aleksandravičių, prisiminė skirtingoms organizacijoms priklausančių kauniečių žurnalistų susitelkimą nepamirštamomis 1991-ųjų sausio dienomis leidžiant bendrą dienraštį „Laisvasis Kaunas“ ir dabarties įžvalgomis. Paskui jis savo, žmonos Rasos, dviejų dukrų ir sūnaus vardu apdovanojo laureatą.

Su profesore Dalia Brazauskiene, S.Lozoraičio pussesere

Su profesore Dalia Brazauskiene, S.Lozoraičio pussesere

Ambasadoriaus S. Lozoraičio pusseserė prof. Dalia Brazauskienė pasidalijo mintimis apie nuostabų giminaitį ir padėkojo Žurnalistų draugijai už pagarbą jo atminimui, kasmet teikiant šią premiją.

Renginio pabaigoje A. Aleksandravičius, 1993-iaisiais aprašęs spaudoje beveik visus kandidato į prezidentus S. Lozoraičio susitikimus su rinkėjais ir iš jo asmeniškai gavęs specialų ženklelį (jį segėdamas atvyko atsiimti apdovanojimo), pasakė itin įdomų „post scriptum“. Ant ženklelio įrašytas iškiliojo diplomato rinkiminis siekis – „Laisvė, vienybė, gerovė“ – dabar puikuojasi ant… lietuviškos dviejų eurų monetos briaunos!

sveciai

Net jei tai tik atsitiktinis sutapimas, koks vis dėlto įžvalgus buvo mūsų Vilties Prezidentas, iškeldamas tokius tikslus. Nors nueita daug, jie dar nepasiekti.

Darbų į valias visiems. Ir žurnalistikos laureatams, ir eiliniams.

LŽD inf.