Ukrainos televizijos kanalų ,,Inter“ , 1+1,  ,,5 kanal“ Odesoje bei kitų TV kanalų žurnalistai bei autoriai pareiškė, jog daugiau nebetalkins savo kolegoms iš Rusijos, nes pastarieji pažeidžia profesionalumo standartus. Ukrainiečiai teigė nesidalinsią daugiau kontaktais ir nebesiųsią vaizdo įrašų rusiškiems kanalams. Sprendimą boikotuoti savo kolegas  jie priėmė motyvuodami tuo, kad Rusijos žiniasklaida nuolat pažeidžia žurnalistikos standartus.

Žurnalistai ir leidėjai teigė esą per jėgą įtraukti į informacinį karą. Pasak jų, federaliniai Rusijos televizijos kanalai dažnai aukoja objektyvumą vardan propagandinių tikslų, todėl praktiškai visi Ukrainos televizijos kanalai ir leidiniai atsisakė bendradarbiauti su rusų žiniasklaida.

Protestuodami prieš nekorektišką ir vienpusišką įvykių Ukrainoje nušvietimą rusų internetinėje televizijoje  Lifenews bendradarbiauti su šia televizija atsisakė Odesos rusakalbiai žurnalistai.

Ukrainos didžiųjų mediagrupių vadovai atviru laišku kreipėsi į Rusijos pagrindinių televizijos kompanijų vadovus kviesdami būti objektyvius.

Paruošta pagal užsienio spaudą