Leonas Peleckis-Kaktavičius su Kultūros ministerijos apdovanojimu – aukso garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ . Perlio Vaisietos nuotr.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisijos 2018 m. vasario 12 d. posėdyje apsvarstyti pateikti kandidatai ir slaptu balsavimu išrinkti 2018 metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai.

Džiugu, kad tarp šių metų laureatų yra mūsų kolega, literatūros almanacho „Varpai“ vyriausiasis redaktorius, rašytojas Leonas Peleckis-Kaktavičius. Leonas Peleckis-Kaktavičius nusipelnė atminimo medalio už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes.

Šiais metais laureato vardui gauti buvo pristatyti 42 kandidatai.

Apdovanojimas medaliu įsteigtas pagerbiant iškilią Gabrielės Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Apdovanojimai vyks 2018 m. kovo 30 d. – Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimimo dieną – iškilmingame renginyje Panevėžyje. Laureatams bus įteiktas medalis ir medalio liudijimas.

LŽD inf.