Asociatyvi./ R. Jasukaitienės nuotr.

Aplinkos ministerija, bendradarbiaudama su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS), skelbia tradicinį kasmetinį kūrybinį konkursą „Žmogus ir aplinka“.

„Žiniasklaida ne tik informuoja apie aktualiausius aplinkosauginius pokyčius, tačiau ir svariai prisideda ugdant visuomenės aplinkosauginį sąmoningumą. Kiekvienas taiklus pranešimas, reportažas ar straipsnis skatina gyventojus rūpintis savo aplinka ir ją tausoti. Džiugina, kad vis daugiau žurnalistų ir kūrybininkų domisi su aplinkosauga susijusiomis temomis, nes tik drauge galėsime įtikinti žmones, kad pokyčių reikia imtis jau dabar“, – sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Nuo 2002-ųjų metų Aplinkos ministerijos ir LŽS rengiamo konkurso „Žmogus ir aplinka“ siekis – didinti visuomenės informuotumą apie aplinką, keisti mąstymą ir vartojimo kultūrą, kelti svarbiausias šios srities problemas, atkreipti gyventojų dėmesį į aplinkos kokybę, ugdyti jų ekologinį sąmoningumą, skatinti pilietinę iniciatyvą tausojant gamtą.

Konkursas skirtas išrinkti geriausias einamaisiais metais šalies nacionaliniuose, regioniniuose ir vietiniuose laikraščiuose, žurnaluose, nacionalinių, regioninių ir vietinių transliuotojų radijo ir televizijos laidose, internete ir atviro turinio platformose skelbtas publikacijas, reportažus ir kitą viešąją informaciją tema „Žmogus ir aplinka“.

Šiemetinis konkursas organizuojamas pagal patikslintus nuostatus. Konkursinių darbų elektronines versijas, kaip ir anksčiau, reikia pateikti iki gruodžio 4 d. Lietuvos žurnalistų sąjungai el. paštu info@lzs.lt

Originalius darbus, atitinkančius konkurso tematiką bei tikslą ir paskelbtus einamaisiais metais šalies nacionaliniuose, regioniniuose ir vietiniuose laikraščiuose, žurnaluose, nacionalinių, regioninių ir vietinių transliuotojų radijo ir televizijos laidose, internete ir atviro turinio platformose tema „Žmogus ir aplinka“ gali teikti žurnalistai, nepriklausomi kūrėjai, kiti viešosios informacijos rengėjai. Konkursui vienas dalyvis gali teikti ne daugiau kaip tris darbus.

Pateiktus darbus atrinks ir įvertins aplinkos ministro sudaryta komisija iš keturių LŽS ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų. Pagrindiniai vertinimo kriterijai: aktualumas (temos svarba nacionaliniu ir tarptautiniu mastu), kūrybiškumas (autoriaus kuriamojo darbo požymiai publikacijoje), originalumas (temos traktuotės savitumas) ir kalba (sklandumas, raiškos ypatumai).

Šiemet padvigubintas konkurso prizinis fondas – nuo 1,5 tūkst. eurų iki 3 tūkst. eurų. Komisija, įvertinusi darbus pagal minėtuosius kriterijus, prizinį fondą paskirstys taip: I vieta – 1,5 tūkst. eurų, II vieta – 900 eurų, III vieta – 600 eurų.

Išsamesnės informacijos galima teirautis tel. 8687 33201 arba el. paštu raimonda.karnackaite@am.lt.