Judėjimas už aukščiausius standartus žurnalistikoje leidžiasi į kelią po Lietuvos regionus ir kviečia jūsų redakciją susitikti su  „Media4Change“  analitikais ir ekspertais. 

Susitikimo metu pristatysime jūsų ir regioninių žiniasklaidos priemonių veiklos analizę, kuri leis pažvelgti į savo nuveiktus darbus iš šalies ir palyginti, kaip jūsų redakcija pasirodė bendrame Lietuvos žiniasklaidos kontekste. 

Taip pat kartu turėsime progos pažvelgti į COVID-19 sąlygotus iššūkius bei aptarsime kokio mūsų bendradarbiavimo ir palaikymo juos įveikiant žiniasklaidos priemonės gali tikėtis artimiausiu laiku.  Šie ir kiti klausimai bus analizuojami su geriausiais savo sričių ekspertais: kriminilogu Aleksandru Dobryninu, antropologe ir Vilniaus kolegijos dėstytoja Aušra Simoniukštyte ir kitais. 

Susitikimo metu turėsite progą sutikti tuos žmones, apie kuriuos Lietuvos žiniasklaida dažniausiai kalba be jų. Tai bus puiki galimybė jau susitikimo metu išgirsti autentiškų pasakojimų, kurie gali virsti naudinga medžiaga jūsų žurnalistiniam darbui. 

Judėjimo už aukščiausius standartus žiniasklaidoje analitikai nuosekliai stebėjo medijų turinį apie visuomenės grupes, kurių atžvilgiu yra didžiausia socialinė distancija ir analizavo tarptautinius standartus atitinkančiais kiekybiniais ir kokybiniais kriterijais. Kas metai šio monitoringo pagrindu renkamos žiniasklaidos priemonės, kurioms kalbėti šiomis temomis sekasi etiškiausiai balso grupei suteikimo aspektu. Apdovanojimai teikiami penkioms kategorijoms: televizijai, radijui, nacionalinei spaudai, regioninei žiniasklaidai ir naujienų portalui. Tikimės, jus pamatyti šiuose apdovanojimuose kitais metais.

Pasak programos  „Media4Change“  programos vadovės, susitikimas leis suprasti tendencijas ir apčiuopti problemines  vietas. „Tai savotiška proga identifikuoti pagrindines tendencijas ir permąstyti savo vaidmenį informuojant visuomenę. Tikimės, kad  stabtelėti leisiantis renginys įkvėps keisti matomą atvaizdą ir dirbti dar etiškiau”, –  sako N. Jurčiukonytė.

Kviečiame registruotis, mokymai prasidės nuo 9 val. ryto ir vyks:

Rugsėjo 2 d. – Kaunas, Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka. Registruotis.
Adresas: A. Mapu g. 18, Kaunas.

Rugsėjo 16 d. – Panevėžys, Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės – Bitės viešoji biblioteka. Registruotis.
Adresas: Respublikos g. 14, Panevėžys.