Gegužės 5 d. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose numatytas baigiamasis, jubiliejinis 10-asis mažųjų rašytojų festivalis Lietuvos vaikai kuria pasakas. Tai jau 10 metų vykstantis unikalus, pasaulyje analogų neturintis projektas, kuriame dalyvauja 6-12 metų mokiniai, jaunieji kūrėjai tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. Gražiausios jų pasakos suguls į 10-ąją vaikų kūrybos rinktinę Lietuvos vaikų pasakos. Festivalio rengėjai priims per 500 dalyvių iš visos Lietuvos ir užsienio šalių. Jaunuosius rašytojus sveikins garbingi miestų, rajonų atstovai, kultūros, visuomenės ir politikos veikėjai, iškilmingai apdovanos gražiausių pasakų kūrėjus, jų mokytojus. Vilnius laikinai taps jaunųjų pasakų rašytojų sostine. Lietuvos Valdovų rūmuose įvyks  unikalios, 10-osios vaikų kūrybos knygos Lietuvos vaikų pasakos sutiktuvės, o konkurso nugalėtoją apdovanosime auksine Aitvaro pasaga. Lietuvos žurnalistų draugija įsipareigojo paviešinti renginį ir skirti didžiulį dėmesį visiems nugalėtojams.

Kūrybingiems moksleiviams skirta šventė  Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose bus kupina edukacinių užsiėmimų ir pramogų: vyks ekskursijos, Lietuvos jaunųjų muzikos laureatų koncertas, „Lėlės“ spektaklis, bus dalijamos dovanos bei suvenyrai…

Visa tai ketinome dovanoti vaikams – mūsų krašto ateičiai.

 Šiandien organizatoriai sutrikę, buvo labai netikėta, kad tokio išskirtinio, unikalaus, pasaulyje niekur nevykstančio, jubiliejinio festivalio neparems LKT (paraiška negavo finansavimo).

Gerb. Ministre, ar vaikų ateitis, krašto ateitis ne mūsų, dabar gyvenančiųjų, reikalas?

Gal mes neteisingai suvokiame kūrybingų piliečių svarbą šalies ateičiai ar mūsų pasirinkta forma – įtraukti dešimtis tūkstančių vaikų dalyvauti kūrybos konkursuose mokyklose ir bibliotekose – netinkama? Konkursuose ir festivaliuose dalyvavę vaikai ir mokytojai vieningai tvirtina buvę įkvėpti ir įgavę tikėjimo, jog Lietuvoje kultūra, kūryba ir knygos tebėra svarbūs… Tačiau jei mes niekam nereikalingi, o gal net kenksmingi – civilizuotai pasitrauksime.  Manome, kad visiems bus lengviau ir patogiau gyventi – išnyks dar viena paramos prašanti entuziastų grupė. Vaikai neįdomūs: verslui – menkas reklamos efektyvumas, kultūrai – reikia nužerti kelis trupinius nuo kultūrai skirto pyrago, mokytojams – reikia daug dirbti su kūrybingais vaikais…

Kiekvienais metais nemažą knygų dalį mes padovanojame Lietuvos viešosioms bibliotekoms. Įsipareigojame tą padaryti ir šiemet, jeigu surasite galimybių paremti ar bent dalinai paremsite 10-osios Lietuvos vaikų pasakos  knygos leidybą.

Būtume dėkingi už Jūsų dėmesį šiam prašymui.

Idėjos autorius Aurelijus Noruševičius