Smagi Lietuvos žurnalistų draugijos gegužinė, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, gegužės 11-ąją smagiai ir prasidėjo. Kaip buvo sutarta, gegužinės dalyvių „centrinis“ susitikimas vyko Rokuose (Kauno rajonas), iš kur visi dailia automobilių vorele turėjo riedėti į Ražiškių kaime esančią draugijos Centro valdybos pirmininkės Gražinos Viktorijos Petrošienės sodybą.

Rokuose pirmas didžiausiai apsidžiaugė Stasys Dovydaitis, po kažkieno šūktelėjimo „Daiva atvažiavo!“ puolęs prie prabangaus automobilio atidaryti dureles ir galantiškai pabučiuoti ranką išlipusiai blondinei. Stasys elgėsi prašmatniai, tik blondinė, užuot pasukusi prie gegužinės dalyvių, grakščiai patraukė į prekybos centrą. „Betgi tai visai ne Daiva!” – aiktelėjo stebėjusieji šią sceną, šoko į automobilius ir nurūko į gegužinės vietą.

Gegužinėje teko nustebti po apsirikimo Rokuose kiek sutrikusiam Stasiui Dovydaičiui. Jis buvo pasveikintas su garbingu jubiliejumi. Stasiui gegužinėje su dovanomis buvo iškilmingai įteiktas ir draugijos Centro valdybos garbės raštas.

Gegužinėje taip pat pagerbti rašinių konkurso „Laiko slinktys“ laureatai. Jais tapo Sofija Sasnauskaitė, Marija Šaknienė, Saulutė-Genovaitė Markauskaitė ir Edmundas Simanaitis. Laureatai apdovanoti vertingais leidiniais.

Gegužinės dalyviai pritarė minčiai pagerbti draugijos Centro valdybos pirmininkės Romos Grinbergienės atminimą. Šiemet, birželio 26 d. sukanka 10 metų, kai netekome šios iškilios žurnalistės, Stasio Lozoraičio premijos „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“ laureatės.

Gegužinė buvo nuotaikinga, orai ūpo nesugadino, norintys galėjo pasilepinti pirtelėje.

Kazys Požėra

lzdraugija.lt