Lietuvos ir Ukrainos žurnalistai išleido specialų leidinį-laikraštį „Ми з України!” (Mes iš Ukrainos!).
 
Leidinį parengė Ukrainos nacionalinė žurnalistų sąjunga kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga. 
 
Leidinyje rašoma kaip karas suvienijo ukrainiečius, pateikiama informacija apie pasaulio skiriamą palaikymą Ukrainai, rašoma apie karo pabėgėlius ukrainiečius, atskleidžiama, kaip  kūrybinių profesijų žmonės tampa kariais arba jungiasi į savanorių centrus.
 
Laikraščio pavadinimas – ne atsitiktinis. Šią frazę vaizdo kreipimesi į bendrapiliečius pirmą kartą pasakė Nikolajevo srities karinės administracijos vadovas Vitalijus Kimas ir ji tapo simboline. Leidinyje rašoma ir apie kitą legendinę frazę „Rusijos karinis laivas, eikite …” bei jos autorių jūrų pėstininką Romaną Gribovą.
 
Leidinyje informuojama kaip organizuoti finansinę paramą šalies viduje perkeltiems asmenims, kaip elgtis, kai mieste nėra ryšio, ką daryti apšaudymo metu ir kaip padėti sau ligos atveju, jei netoliese nėra gydytojo.
 
„Šis laikraštis – dovana Ukrainos skaitytojams iš mūsų kolegų lietuvių”, – sakė Ukrainos nacionalinės žurnalistų sąjungos vadovas Sergejus Tomilenko.
 
Laikraščio leidimui finansinę paramą skyrė Lietuvos visuomenės informavimo etikos asociacija. Jos dėka įvairių regionų ukrainiečiai galės nemokamai gauti leidinius.
 
Specialus laikraščio „Mes iš Ukrainos!” numeris paskelbtas 80 tūkstančių egzempliorių tiražu. Jis platinamas per Ukrainos nacionalinės žurnalistų sąjungos regionines organizacijas, visuose regionuose per savanorių organizacijas.
 
 
Organizatorių inf.