Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) pranešė, kad nuo ketvirtadienio portalai „delfi“, „15min“, „lrytas“, „tv3“, „madeinvilnius“, „ve“, „Kaunas.kasvyksta“ išjungia visus komentarus po straipsniais ir vaizdo siužetais apie aktualijas tiek registruotiems, tiek neregistruotiems vartotojams.

IŽA narės ragina Vyriausybę, Krašto apsaugos ministeriją, kariuomenę ir kitas institucijas kuo greičiau rasti sprendimus, kaip būtų galima sustabdyti dezinformacijos srautus socialiniuose tinkluose, kur „vis dar yra didžiulė erdvė plisti melagienoms, piktybiškai platinamai dezinformacijai apie situaciją Ukrainoje, kur yra prasidėję kariniai veiksmai su Rusija“.

IŽA pirmininkės Linos Bušinskaitės teigimu, išjungti komentarus yra savanoriškas socialiai atsakingo žiniasklaidos verslo žingsnis.

„Šį rytą prasidėjo atviras kėsinimasis į demokratiją ir vakarietiškas vertybes. Asociacijos narės, matydamos bandymus per komentarus platinti dezinformaciją, skleisti nesantaiką, kurstyti neapykantą ir kitus nedemokratinius veiksmus, šįryt priėmė sprendimą atsisakyti komentarų po visomis aktualijomis. Šiuo pavyzdžiu kviečiame pasekti ir kitas žiniasklaidos priemones“, – sakė L. Bušinskaitė.

Organizatorių inf.