Darnaus vystymosi klausimais rašantys ir kuriantys žurnalistai gali teikti paraiškas Europos Komisijos remiamai Lorenzo Natali žiniasklaidos premijai gauti.

Beveik tris dešimtmečius ši premija teikiama už kokybiškus ir drąsius reportažus tokiais svarbiais klausimais kaip kova su nelygybe bei skurdu, darbo vietų kūrimas, ilgalaikio vystymosi, kuriuo gerbiami žmonės ir planeta, skatinimas, aplinkos, biologinės įvairovės ir klimato apsauga, interneto diegimas ir pagalba žmonėms užsiimti verslu internetu, užtikrinimas, kad švietimo, mokymo ir sveikatos priežiūros paslaugomis galėtų naudotis daugiau žmonių, taip pat taikos, demokratijos ir žmogaus teisių stiprinimas.

2021 m. Lorenzo Natali žiniasklaidos premija bus skiriama trijose kategorijose:

  • Pagrindinė premija – už vienoje iš Europos Sąjungos šalių partnerių įsikūrusioje žiniasklaidos priemonėje paskelbtą medžiagą;
  • Europos premija – už Europos Sąjungoje įsikūrusioje žiniasklaidos priemonėje paskelbtą medžiagą;
  • Geriausio pradedančiojo žurnalisto premija – už jaunesnių nei 30 metų žurnalistų reportažus, paskelbtus Europos Sąjungos arba vienos iš jos šalių partnerių žiniasklaidos priemonėje.

Paraiškas galima teikti internetu iki 2021 m. balandžio 19 d. 23:59 val. Vidurio Europos laiku.

Kiekvienas nugalėtojas gaus po 10 000 EUR. Geriausio pradedančiojo žurnalisto kategorijos nugalėtojui taip pat bus pasiūlyta galimybė dirbti su žiniasklaidos partneriu.

Nugalėtojai bus paskelbti Lorenzo Natali žiniasklaidos premijos įteikimo ceremonijoje (data dar nepatvirtinta).

Daugiau informacijos apie konkursą: https://ec.europa.eu/international-partnerships/lnp

Paraiškas teikti kviečiame ČIA