Liuksemburgo madona.2013

Liuksemburgo madona.2013

Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje patalpose Briuselyje įrengtoje galerijoje „Menų pasažas“ Kovo 11-osios proga 13 d. bus atidaryta dailininko Vaidoto Žuko tapybos ir koliažų paroda.

Vaidotas Žukas – profesionalus dailininkas ir žurnalistas, už laidų ciklus „Vėjai“ ir „Tiltai“ Lietuvos nacionaliniame radijuje pelnęs garbingą Lietuvos žurnalistų draugijos įsteigtą Stasio Lozoraičio premiją „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“.

Baigęs Vilniaus dailės akademiją V. Žukas jau beveik 40 metų tapo, kuria koliažus, žiestą ir reljefinę keramiką, juvelyriką, skulptūras, projektuoja interjerus. Lietuvoje ir užsienyje yra surengęs keturias dešimtis asmeninių parodų. Keli šimtai autoriaus darbų yra privačiose kolekcijose Europoje, JAV, Australijoje, dar keli šimtai – Lietuvos rinkiniuose. Jo kūrinių yra įsigiję Vilniaus, Kauno muziejai, Zimmerli meno galerija Amerikoje.

Dailininkas 1981 m. dalyvavo archeologinėje ekspedicijoje, tyrusioje priešistorinius kalnų raižinius Tian Šanio kalnuose. V. Žuko kūrybos paroda ir jo surinkta bei restauruota lietuviško meno kolekcija 1992 n. buvo eksponuojama Helsinkyje. Tais pat metais jo darbai buvo eksponuoti Sakralinio meno salone Paryžiuje.

Vokietijos Lauterbacho miesto bendruomenės užsakymu 1996 m. V. Žukas nutapė freskų ciklą Šv. Bonifaco koplyčioje, 2003-2008 m. sukūrė kelis ciklus iš glazūruotos šamotinės keramikos, 2004 m. visuomenei pristatė dvi papuošalų kolekcijas „Mano mielas laukinis…“ (vėliau šie eksponatai buvo rodyti Norvegijoje, Ispanijoje ir JAV). Arezzo mieste Italijoje 2006 m. surengta V. Žuko keramikos paroda „Saldus prabudimas“ („Il dolce risveglio“), 2006-2007 m. Vilniaus M. Romerio universiteto užsakymu dailininkas sukūrė 24 tapybos darbų ciklą.

LŽD inf.