Lietuvos žurnalistų draugijos įsteigta Stasio Lozoraičio premija „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“ šiemet paskirta penkioliktąjį kartą.

Premijos laureate vertinimo komisijos nutarimu tapo vilnietė poetė, vertėja ir žurnalistė Marytė Kontrimaitė. Premija jai paskirta už drąsios ir aktyvios pilietinės pozicijos publicistinius straipsnius, įvertinant rašytojos ir vertėjos nuopelnus, taip pat už nuopelnus Lietuvos žurnalistų draugijai.

Marytė Kontrimaitė yra išleidusi kelias poezijos knygas, paskelbusi nemažai vertimų iš armėnų, ispanų kalbų. Praėjusių metų pabaigoje jai suteiktas Armėnijos Mokslų Akademijos garbės daktaro vardas.

Atsakydama į vienos anketos klausimus Marytė Kontrimaitė, paklausta apie didžiausius savo gyvenimo įvykius, yra pasakiusi: „Didžiausias laimėjimas – kad gyvenu, nes jau keturis kartus buvau „nurašyta“ aplinkinių žmonių ir daktarų: pora kartų vaikystėje Sibire, vėliau – l977 ir l985 metais – mano artimiesiems buvo pasakyta, kad nėra vilties. Bet išmokau pati „susikalbėti“ su savo kūnu, turiu normalią šeimą, užauginau dvi dukras, išleidau savo kūrybos knygų ir vertimų. Ir dar – šiek tiek pavyko padėti Armėnijos žmonėms jų baisiausiose nelaimėse…“

Keturioliktosios premijos „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“ laureatas, kaunietis žurnalistas Zenonas Mikalauskas, rengdamasis perduoti premijos estafetę Marytei Kontrimaitei, yra prisipažinęs, kad jo darbo stalčiuose saugomas ne vienas širdį atliepęs Marytės Kontrimaitės publicistinis straipnis, paskelbtas Lietuvos spaudoje.

Stasio Lozoraičio premijos Marytei Kontrimaitei įteikimo iškilmės vyks sausio ll d. l3 val. Seime, Konstitucijos salėje.

Premijos mecenatas – Seimo narys, Kauno rajono ūkinminkas Kazys Starkevičius.

                                                                                                                              LŽD informacija